Datorer från Mirakuru

M

irakuru bygger, renoverar, rengör och uppdaterar datorer.

Har datorn kraschat? Låter den konstigt eller beter den sig underligt? Kontakta oss så kan vi utföra en felsökning på datorn.

Hos Mirakuru kan du får hjälp med ett nybygge eller service av äldre datorer. Vi arbetar mycket med livslängd och hållbarhet. Du kan enkelt byta delar och snabba upp datorn avsevärt. Varför inte byta lådan(stationära datorer) så känns datorn som ny igen. Allt för en mycket mindre kostnad jämfört med nyinköp.

Bor du i närområdet kan vi efter överenskommelse även göra hembesök och hjälpa dig på plats i ditt hem.

Vi på Mirakuru vill att tekniken ska vara en hjälp och inte ett problem i vardagen.

delar av datorer under översyn
Kontakta oss!

BYGGA NY, REPARERA ELLER UPPGRADERA ERA DATORER?

Alla datorer och uppgraderingar följer dina krav och specifikationer.

Bygga nytt
Bygga nytt
Vi  bygger helt nya datorer efter dina behov och specifikationer. Vi hjälper dig även med att bygga ihop din egna dator i en säker och anpassas miljö.
Uppgradera
Uppgradera
Uppdatera och snabba upp din dator med några få komponentbyten. Detta är en kostnads och miljövänligt alternativ som ökar datorns livslängd.
Service
Service
Har din dator börjat låta konstigt, startar den om sig eller startar den inte alls? Vi servar och byter defekta delar. Allt för ett bättre miljöval.
Datorfläkt av märket Noctua sitter på plats.
Inuti datorns chassi

Några tips på vägen.

Bygg efter behov

Det är lätt att svepas med i specialbyggen som kostar rejäla summor pengar och är onödigt kraftfull i förhållande till just dina krav. Dock är dessa ofta entusiastbyggen och inte till för ”normalt” användande. Bygg datorn efter dina nuvarande behov med uppgraderingsmöjligheter istället för att lägga summor på skrytbyggen. Då kan du har en utökad livslängd och priset blir mer kostnadseffektivt.

Rengör

Har din dator stått stilla under flera år och aldrig blivit rengjord? Märker du av skenande temperaturer och fläktar som låter illa. Kanske har datorn börjat bugga och känns seg. Många av dessa problem uppstår med tiden och då damm samlas tendera det att bli mer och mer kompakt. Detta hindrar luftflödet och gör att komponenterna i datorn blir varmare för varje lager damm som går in i datorn.

Många datorer (både hembyggda och köpta) har idag sällan någon ordentlig kabeldragning i lådan. Detta medför att luftströmmen blir avbruten och damm samt andra partiklar som färdas genom chassit blir kvar i datorn. Detta bidrar till kortare livslängd, varmare temperaturer och ibland rena haveri av datorn.

Uppgradera

De senaste åren har mycket av datorteknologin utvecklats och standarden ändras ibland från dag till dag. Detta medför att många av dagens datorer stämplas som ”gamla” och förbrukade när de finns mycket kvar att uppdatera. Vi tror på uppdateringar och inte allt för sällan kan en uppdaterad dator leva vidare i flera år innan delarna är så pass gamla att de inte längre får support.

Vanligen rekommenderar vi att uppdatera hårddiskar, grafikkort och fläktar. Vi byter även chassin som känns gamla och du får då för en liten peng en ”nykänsla” där plånboken inte lider i samma utsträckning.

Säkerställa din information

Är datorn bortom räddning eller vill du inte spendera pengar på att reparera datorn? Mirakuru skrotar den på ett säkert och miljövänligt sätt. Vi borrar även sönder din hårddisk så att informationen ALDRIG hamnar i felaktiga händer.

Boka en kostnadsfri konsultation

Med kaffe i handen och en avslappnad miljö hjälper vi dig att möta dina förväntningar i ditt kommande projekt.

KONTAKTA OSS